Möt vår ensemble

Johan Mansfeldt

 

Scenkonstnärernas regissör och kreative ledare Johan är uppvuxen i Vadstena i Östergötland och på Frösön i Jämtland. Han bor med sin familj i Knivsta sedan 1994. Han hamnade då på Grafiskt Utbildningscenter i Uppsala där han ledde utbildningen inom Radio och TV och undervisade i berättarteknik, dramaturgi, ljussättning, mask och scenografi samt förstås medieproduktion.
Utöver scenografi, regi- och designuppdrag har han arbetat med olika projektlednings- och kommunikationsuppdrag sedan 1985 i svensk och internationell kontext.

Johan började som frilansande scenkonstarbetare på Vadstena Akademien, Operahögskolan i Stockholm, flertalet friteatergrupper i Östergötland, mm, mm
Han började sin konstutbildning på Wiks folkhögskola, scenografiutbildning i Skellefteå, vidare studier i Lund och Uppsala bland annat. 2013 kom han i kontakt med delar av ensemblen som då var inblandade i Knivsta Sommarteater och gjorde scenografi åt dem i en fars.

”När ensemblen saknade regissör våren 2019 så var det naturligt att ta den platsen”, säger Johan.

Han är ordförande för Svensk Teaterteknisk Förening och även aktiv inom Knivsta Riksteaterförening, Knivsta Musiksällskap och Operagruppen som utgår från Knivsta. Som utgångspunkt för sitt engagemang i Knivstas kulturliv menar Johan att ”man får inte ett bättre kulturliv än man gör det till”.

K

Kreativ ledare

K

Regissör

K

Scenograf

K

Projektledare