Möt vår ensemble

Elvira Pettersson

 

Elvira tog sig från Örebro direkt efter gymnasiet där hon läste teater, vidare till Molkoms folkhögskola för att utbilda sig ytterligare inom skådespeleri för film-och scen.

Efter sina 2 år i Molkom har Elvira utbildats sig både via Göteborgs universitet och Stockholms universitet inom teater då hon inte kan få nog utav detta. Samtidigt som hon studerat har hon arbetat på många utav teatrarna runt om i Sverige, samt haft mindre roller i ett flertal långfilmer och tv-serier.

2018 medverkade hon bland annat i ”Who´s Afriad of Jenny Wilson?” på Dramaten och i julkalendern ”Storm på lugna gatan” som visades på SVT. Under 2017 var hon även med i teaterproduktionen Isbjörnarna” samt ”Ted – För kärlekens skull”, ”Vilken jävla cirkus” och ”Ack Värmland” mfl.

Elvira tycker att det är extra roligt att få hålla på med skådespeleri för att man får träffa en stor variation av människor och utvecklas som person hela tiden. Att man får förståelse för olika människor och deras sätt att tänka vilket hon ser som ett stort privilegium.

Just nu förutom Scenkonstnärerna är Elvira aktuell som skådespelare i Bamse Live och på Gröna Lund.

 

K

Skådespelare

K

Tv och film