Möt vår ensemble

Maria Mattsson

 

Hos Maria Mattsson har teater och dans har funnits med så länge hon kan minnas, både som aktör i skolan, på universitetet och sedan på teaterpedagogutbildningen på Hällefors folkhögskola. Maria har hållit i kurser och workshops för barn till pensionärer.

Fysisk teater är en fördjupad kunskap som hon fick under ett år på Vårdinge folkhögskola. Där arbetade hon bland annat med med sång både som kör och solist och med dans, akrobatik, berättarteknik, mask m.m.

Hon är även skapande-danspedagog.

Maria är uppvuxen i Knivsta, lämnade Knivsta som ung vuxen. ”- Men jag flyttade tillbaka då jag förstod värdet av Knivsta!”.

Nu har hon arbetat på Knivsta kulturskola sen 8 år tillbaka och tar lärarexamen till vt20. Hon är också med i Knivsta Riksteaterteaterförening och en stolt del av Scenkonstnärerna!

” – Jag har mestadels utvecklat andra genom teater och dans, detta har ju iof även varit min scen och mitt forum för uttrycket. MEN nu vill jag våga hitta den sidan där jag får vara delaktig i ensemblen som skådespelare och få använda mig av all den erfarenhet och kunskap jag har fått under vägen hit!”

K

Teaterpedagog

K

Dansare/skapande danspedagog

K

Skådespelare

K

Regissör

K

Kostymör/rekvisitör