Mignon – en opera av Ambroise Thomas

Projekt: Mignon – en opera av Ambroise Thomas

Mignon är en fransk opera i tre akter med musik av Ambroise Thomas samt med libretto av Michel Carré och Jules Barbier efter Goethes roman Wilhelm Meisters läroår.

Den konkreta projektidén nu är att i samverkan med Knivsta Musiksällskap sätta upp den franska operan Mignon / A Thomas i kammarmusikaliskt format på den anrika, teaterlokalen Staffansgården i Knivsta hösten 2019.

Vi vill genom arbetet med operauppsättningen fläta samman lokala och regionala konst- och kulturaktörer och också ta tillvara nyanlända människor med konstnärliga förmågor. Dessutom vi vill genom operaproduktionen öka samverkan mellan lokala föreningar, kommunen, regionen och företag som verkar inom kulturlivet.

Handlingen i Mignon kretsar kring den dagsaktuella frågeställningen om identitet, tillhörighet och status men även om medmänskligheten som människans inneboende drivkraft. Nu är det dags att att återuppliva en nästintill bortglömd opera och inspirera de större operascenerna att ta upp den igen. Av praktiska skäl planerar vi att göra den i kammarmusikaliskt format, på svenska, men med inslag av det inhemska franska språket och kulturen.

Målet med denna produktion och förhoppningsvis många kommande operaföreställningar är att stärka den gemensamma identiteten och stoltheten över regionen Uppland och hos den unga kommunen Knivsta.

För mer information gällande projektet kontakta:

Canilla Enskär
Telefon: 0734-60 33 51
E-mail: hej@scenkonstnarerna.se