Möt vår ensemble

Canilla Enskär

 

Canilla utbildade sig till reseledare och guide 1995 och reste sedan runt med bl.a. Apollo i Grekland. En tur till Australien blev det också innan hon hamnade som lokalguide för ”Ving special” på Dominikanska republiken och Haiti. I Puerto Plata passade hon också på att hoppa in som trollkarlsassistent till en kanadensisk magiker när tillfället öppnade sig.

Väl tillbaka i Sverige igen 2001 fylldes tillvaron av härligt mammaliv och arbete som ekonom.
Teatern kom in i hennes liv 2011 när hon började bakom kulisserna bl.a. med webb, marknadsföring, foto och film på teater Suscena. Sedan fortsatte det med fler uppgifter som rekvisitör och med projekt och produktionsarbete.
Sommaren 2016 klev hon äntligen fram på scenen från kulisserna och spelade rollen Max i barnteaterföreställningen ”Max och Snyfflorna”. På hösten blev det revy bla på Kulturumteatern.

Våren 2017 blev hon biten av jazzen och inledde samarbetet med musikern Ulf Holmberg. Tillsammans producerade de ”Från Monica Z till Bo Kaspers Orkester”, en jazzinspirerad hyllningsföreställning till några av våra folkkära textförfattare, som framfördes under 2018, spelades in och en del av musiken gavs ut på Spotify och iTunes. Singeln ”Visslaren” har spelats i svensk radio och utomlands.
Hon grundade Scenkonstnärerna tillsammans med Katarina Sahlstedt och Hanna Björk 2017.

Hösten 2018 antog hon också utmaningen i farsen ”Kattguld, krämpor och kurtis” att spela både ljuv och kall i sina dubbelroller. Den ljuva och kattälskande dottern Michelle och den betydligt mörkare och skräckinjagande ”Fru Notarien”.

I mars 2020 gav hon tillsammans med Ulf Holmberg ut albumet ”A Blue Bird Day” med jazzpärlor som bland annat framförts av Nat King Cole, Billie Holiday mfl.
Och sommaren 2020 turnerar hon bla runt på slott med teaterkollegan och sångerskan Kristina Gissler.

K

Sångerska

 
K

Skådespelare

 
K

Scenkonstarrangör

 
K

Teaterproducent