Möt vår ensemble

Krister Persson

 

Krister Persson, Sigtuna Scen och Teater

Född och uppvuxen i Märsta, bor i Sigtuna. Krister är skådespelarutbildad på Teaterstudion i Stockholm och har läst Teatervetenskap på Stockholms universitet.
Var med och grundade Teaterföreningen Lustrum i Märsta på 80-talet där han under många år verkade som regissör,skådespelare, producent, dramapedagog och styrelseledamot. Här kom han också att medverka i sin första Shakespeareuppsättning ”En Midsommarnattsdröm” som kom att bli Lustrums publikt sätt största framgång.
Efter många år med fokus på det civila yrket som chef, kundansvarig, säljare och utbildare inom affärsreseindustrin lockades han tillbaka till teatern och har sedan debuten i Gläntjäntor 2007 varit en del av Scenapsteaterns ensemble. Han var även föreningens ordförande 2012-2019.
2018 medverkade han i Teater Suscenas ”Kattguld, krämpor och kurtis” och det var också här han träffade några av de nu medverkande i ”Mycket väsen för ingenting.
2018 var också året då han grundade Sigtuna Scen & Teater som bland annat även är samarbetspartner med Scenkonstnärerna.

K

Skådespelare

K

Scenkonstarrangör

K

Regissör

K

Scenkonstprocucent