Mord på Walloxen, Knivsta. Mordgåta, musikunderhållning och mat.

Någonstans mellan escape room och en pusseldeckarföreställning, kryddat med passande jazzackompanjemang – där hittar du våra interaktiva och musikaliskt inramade mordmysterieevent!

Under hösten var det slutsålt när vi körde mysteriespelet ”Mord på Walloxen” och vi hade absolut kunnat sälja fler biljetter om inte restaurangen hade sagt stopp för att vi inte hade plats för fler deckarwannabees. Nu vill vi testa vårt musikkryddade pusseldeckarkoncept med er!

Anders Danell specialskriver en unik deckarnovell inför varje event, och förvandlar den till en klurig och emellanåt hysteriskt stressig utmaning som gästerna löser i team och på tid. Spelledaren, det vill säga Anders, introducerar mysteriet, fördelar ledtrådar, interagerar med deckarteamen och avgör när ett genombrott sker i utredningarna. När tiden är slut vinner det team som först har löst mysteriet.

Arrangörer med restaurangkök och utskänkningstillstånd kan välja ifall eventet även ska vara kulinariskt, och vi ser i så fall gärna en röd tråd mellan mysteriet, musiken och maten (och drycken) – och ifall arrangören vill: även klädkoden!

Formen för deckarspelet kan liknas vid ett bekvämare och lite lyxigare escaperoom, där publiken medverkar i ett rasande snabbt deckarmysterium lett och producerat av deckarförfattaren Anders Danell, och spelet ramas in av passande musikunderhållning med jazzsångerskan och producenten Canilla Enskär som tolkar bland annat artister som Monica Z, Povel Ramel och Ella Fitzgerald mfl. Dessutom kan även tex liveband bokas som tillägg med antal musiker beroende på budgetens storlek.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION!

E-post: hej@scenkonstnarerna.se
Telefon: 0734-60 33 51

Scenkonstnärerna, Org nr: 802508-5377