Scenkonstnärerna blir Kulturkompisarrangör!

Samarbeten med olika aktörer är viktigt för teatern på många sätt. I helgen träffade vi Rasmus som är projektledare på ”Kulturkompis” i Uppsala.

Projektet startade 2016 i Stockholm när ett par grupper ville göra något gemensamt. Då tog en konsulent från studieförbundet Bilda kontakt med dem och med några kulturaktörer. Sen startade de kulturkompis. I dagsläget finns Kulturkompis i ett tiotal städer i Sverige

Projektet ger nyanlända och asylsökande möjlighet att gå på kulturaktiviteter tillsammans med etablerade svenskar.  På så sätt får deltagarna chans att träna språk, lära känna någon från en annan kultur och uppleva teater, musik eller annat tillsammans. Det är ett enkelt sätt att mötas kring ett gemensamt intresse och få kontakt med människor de annars inte skulle ha träffat.

Som kulturkompis förbinder man sig inte till något, utan all verksamhet bygger på frivillighet. Till kulturell verksamhet som ordnas av olika kulturarrangörer som tex Scenkonstnärerna kommer kulturkompisen som följeslagare in gratis.

Grupperna består av två etablerade, någon som kan prata svenska och som har bott på orten ett tag, och så två nya. Och så får man då möjlighet att gå på tre kulturevenemang tillsammans under året, och stanna kvar och ta en fika, troligtvis, för att prata på svenska om sin kulturupplevelse.

Vi på Scenkonstnärerna är glada att få vara en Kulturkompisarrangör – för kultur förenar ju. Integration på riktigt!

Vill du bli Kulturkompis? Då kan du läsa mer och/eller anmäla dig här

 

Scenkonstnärerna söker sponsorer!

Som sponsor till vår förening stödjer du vår kulturverksamhet samt möjliggör fortsatt utveckling av verksamheten. Vad kan Du eller ditt Ditt Företag Göra?

Bli stödmedlem som företag och sponsra med 2000 kr; ni syns på hemsidan dessutom så bjuds ni in på en exklusiv förhandsvisning av en av föreställningarna.

Vi erbjuder även sponsorpaket för företag – se nedan!

Kontakta oss för att bli sponsor eller om du har förslag på hur vi kan samarbeta!

E-post: hej@scenkonstnarerna.se

Bli sponsor och stöd vår verksamhet!

 

SponsorpaketBli stödmedlem

Skicka brev

Häradsvägen 3G, 741 42 Knivsta

Kontakta oss

(+46) 0734-60 33 51

Maila oss

hej@scenkonstnarerna.se

Scenkonstnärerna - Teater, musik och scenkonst!